Bursa Çekirge Çocuk Hastanesi'nde durum kontrol altında

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2006 19:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Çekirge Çocuk Hastanesi Yenidoğan Ünitesi'nde bebeği bulunan hasta yakınları basının konuyu abarttığını, çocuklarını rahatlıkla görebildiklerini anormal bir durumun olmadığını söyledi.

Bebeği 58 gündür yoğun bakımda olan Menekşe Şen, çocuğunun durumunun şu an iyi olduğunu söyleyerek, "Hastane yetkilileri gereken her şeyi yapıyor. Doktorlarımız her zaman bizi bilgilendiriyor" şeklinde konuştu.

Rıfat İbrahim adlı bebeğinin erken doğduğunu ve bu yüzden yoğun bakım ünitesinde olduğunu vurgulayan Şen, bebeğini emzirdiğini ve birkaç gün içinde taburcu olacağını belirtti. İsmini vermek istemeyen bir hasta yakını da bebeklerinin "üre" teşhisiyle Yenidoğan Ünitesi'ne yatırıldığını anlatarak, şu an bebeklerinin durumunun iyi olduğunu ifade etti.

Öte yandan Bursa Çekirge Çocuk Hastanesi Başhekimi İlhan Dindar hastanede şu an için endişe edilecek bir durum olmadığını belirterek, her şeyin kontrol altında olduğunu ifade etti. CİHAN muhabirinin sorularını cevaplayan Dindar, hastanede yaşanan bebek ölümlerinin "klebsiella" adlı bakteriden kaynaklanıp kaynaklanmadığıyla alakalı ellerinde kesin bir verinin olmadığını söyledi.

Yaşanan ölüm olaylarının sebebinin medya tarafından farklı şekilde lanse edildiğini anlatan Dindar, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi görevlilerinin çalışmalarının sonuçlanmadığını ifade etti. Kültür sonuçları belli olmadan bebeklerin neden öldüğünün anlaşılamayacağını kaydeden Dindar, bebeklerin ölümlerinin akciğer yetmezliği, erken doğum, kalp yetmezliği gibi normal nedenlere bağlı olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber